Gezamenlijke Rekening Vergelijken


Wil jij een gezamenlijke rekening vergelijken met andere banken? Wij vergelijken de ASN Bankrekening, Knab Samen en alle andere populaire banken!

Welke rekening en bij welke bank kwam als beste uit de test? Klik hier om het te bekijken! Knab was een van de betere.

Wat is een gezamenlijke rekening?

Een gezamenlijke rekening kun je samen hebben met je partner. Maar het kan ook met vrienden of zakelijke partners. Samen heb je dan toegang tot de rekening. Als je getrouwd bent kun je dus een rekening samen nemen. Dit is natuurlijk niet verplicht.

Welke aanbieders zijn er van gezamenlijke rekeningen?

Allereerst is er ABN Amro Betaalgemak Standaard. Daarbij kun je samen met je partner het pakket beheren. Verder heb je Knab Samen van Knab, dit is een vrij nieuwe aanbieder. Dan zijn er nog ASN, ING en het Rabo Basispakket.

Gezamenlijke rekening vergelijken

Je vraagt je misschien af wat zijn de verschillen tussen de aanbieders? Wij vergelijken deze voor jou! Wij beoordelen de ABN Amro Betaalgemak Standaard als een van de beste pakketten voor jouw en je partner. Bij zo’n account draagt iedereen naar rato bij als je dat wil.

gezamenlijke rekening abn amro

ABN Amro Betaalgemak Standaard

Bij ABN Amro (gezamenlijke rekening) kan jouw basispakket worden gebruikt als gezamenlijke rekening. Maar ondanks dit goedkope bankpakket kun je tegen meerkosten ook een creditcard krijgen. Of extra rekeningen of een 2e betaalpas aanvragen. ABN Amro heeft mobiel- en inter-bankieren gratis inbegrepen. Deze zijn uit te breiden met betaalalerts via sms. (kosten zijn € 0,20- per smsje dat je ontvangt)

Pasjes en korting

Als je deze rekening aanvraagt ontvangen jullie al binnen 5 dagen je pasjes. Neem je het extra pakket dan krijg je nog 33% korting op het standby pakket. Bij het Max pakket krijg je ook 2 Gold Creditcards. In een ander gedeelte gaan we in op de kosten.

Heb je al een rekening dan kun je ook gewoon langs het kantoor gaan en iemand aan je rekening toevoegen zodat je een gezamenlijke bankrekening hebt.

Gezamenlijke rekening kosten

Gezamenlijke rekening kosten

SNS Gezamelijke Rekening

Bij de SNS gezamenlijke rekening komen leuke extra’s. Aankopen via een SNS Betaalpas zijn verzekerd en zonder extra kosten krijgen beide houders een pinpas. Dat is niet bij alle banken zo. SNS Gezamelijke Rekening heeft ook rente. Plus een huishoudboekje met een goed duidelijk zicht op de uitgaven.

ASN Bankrekening

Bij ASN kunnen partners via een gezamenlijke rekening duurzaam bankieren. Maar een 2e rekeninghouder verdubbelt ook de normale prijs van de gezamenlijke rekening. Natuurlijk heb je bij ASN een voordelige bank pakket en zorg je voor een betere wereld. Maar ook ontvang je rente. 
De metingen bij adviesbureau KPMG geven aan dat ASN de klantvriendelijkste bank is binnen Nederland. Deze bank heeft ook een goede overstapservice. (actie nu de eerste drie maanden gratis)

Knab Samen

Bij Knab Samen geniet je van een vaste duidelijke prijs met een 2e betaalpas gratis. Ook creditcards, of extra betaal- en spaarrekeningen hebben geen extra meerkosten. Bij een positief saldo ontvang je van Knab Samen een rente over het saldo. Knab Samen is makkelijk en snel online te openen. (actie 1e drie maanden gratis)

Klik hier voor Knab Samen te bekijken met korting!

Gezamenlijke rekening 
ING Kiesvrij

Bij een gezamenlijke rekening ING Kiesvrij ben je verplicht een 2e betaalpas te nemen. Deze kosten zijn € 12,-.
 De basisopzet is heel goedkoop en naar keuze uit te breiden. ING Werkt nog met overschrijvingskaarten en hun bankpas is contactloos betalen gereed.


Rabo Basispakket

Rabo heeft complete rekeningen waarin ook mobiel- en interbankieren bij zijn inbegrepen.
De kosten voor een 2e betaalpas zijn € 9,- per jaar, maar de creditcard is dan wel gratis. (deze is op aanvraag via een formulier)

Gezamenlijke rekening kiezen

We hopen dat je een keuze hebt kunnen maken en van deze gezamenlijke rekening vergelijking wat hebt opgestoken. Heb je nog geen rekening gekozen? Neem dan even contact op voor persoonlijk advies.

Gezamenlijke rekening voor studenten

De beste gezamenlijke rekening voor studenten is op dit moment van de ABN Amro. Als je met een groep studenten samenwoont is het handig om een rekening te delen.

Er zijn veel kosten die je gaat delen bijvoorbeeld de boodschappen, gas en licht en de huur. Als je 1 iemand aanwijst die alles betaald dan moet hij er voor zorgen dat hij al het geld op tijd krijgt. En is hij altijd eindverantwoordelijk. Het is beter om dat samen te regelen.

Je kunt dan samen afspreken met je huisgenoten wanneer het geld zal worden overgemaakt. Vaste lasten berekenen en kijken wat ieder moet betalen is makkelijk uit te rekenen. Iedereen draagt naar rato bij.

Als je samen een nieuw rekening opent waar iedereen het geld naar toe kan storten werkt dat beter. Op die manier is er nooit een probleem want alles is voor iedereen in te zien. Je kunt een automatische overboeking instellen zodat het nooit vergeten zal worden.

Voordelen van een gezamenlijke rekening

  • Alles op 1 rekening
  • Beter overzicht van alle inkomsten en uitgaven
  • Je ziet precies wie te laat is

Nadelen

  • Als er 1 iemand het geld wil stelen is dit mogelijk
  • Bij een te late overboeking van iemand kan er soms te weinig geld op staan

 

Klik hier voor Knab Samen te bekijken met korting!

 

rekening opzeggen

Rekening opzeggen

Wil je je gezamenlijke rekening opzeggen? Bel dan de bank op. Via onderstaande nummers voor de klantenservice en zeg je rekening eenvoudig op.

  • ASN: 070 – 3569355
  • ABN AMRO: 0900-0024
  • ING: 020-2288888
  • Knab: 020 – 3031600
  • SNS: 030-6633000

Je kunt ook overstappen naar een andere bank. Dit kun je het beste regelen voor je opzegt en eerst overstapt. Dan regelt de bank alles voor je met hun overstapservice. Zodat je rekening meteen klaar voor gebruik is en oude bedragen gewoon nog binnenkomen en afgeschreven worden. Als je je gezamenlijke rekening bij ING wilt opzeggen of de tenaamstelling wilt wijzigen kun je dat op deze pagina lezen. Zo heb je het 100% vlekkeloos opgezegt of overgestapt.